Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στο τελικό στάδιο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων



         
           Σε φάση τελικής επεξεργασίας βρίσκεται το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

       Ερώτηση σχετική είχε κατατεθεί από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, η οποία ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται και γιατί καθυστερεί η εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και αν εισήχθη το ΠΔ προς επεξεργασία στο ΣτΕ. Η βουλευτής ζητούσε ακόμη να ενημερωθεί εάν έχουν εγκατασταθεί στο ΥΠΕΚΑ τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα της ταυτότητας κτιρίου.

          Ειδικά για το έργο «Σύστημα δημιουργίας και διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας κτιρίων», όπως αναφέρει ο κ. Καλαφάτης αυτό προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Σε αυτήν τη φάση, έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του υλικού εξοπλισμού, η υλοποίηση του υποσυστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών δόμησης, καθώς και το υποσύστημα διαχείρισης ελέγχων από τους ελεγκτές δόμησης και επίβλεψης από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ. Μέσα στον επόμενο μήνα, προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η πιλοτική εφαρμογή αυτών των υποσυστημάτων σε επιλεγμένες Υπηρεσίες Δόμησης σε όλη την επικράτεια, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου